Förebyggande råd

Det finns vetenskapliga iakttagelser  och kliniska erfarenheter som tyder på  att vissa naturliga  ämnen har en skyddande verkan mot influensa. Bland andra D-vitamin, C-vitamin och fläderbärsextrakt. För detaljer, se min hemsida om svininfluensan :

Annonser

2 svar

  1. J Nutr. 2009 Aug;139(8):1588-94. Epub 2009 Jun 23.
    Fish oil-fed mice have impaired resistance to influenza infection.

    Schwerbrock NM, Karlsson EA, Shi Q, Sheridan PA, Beck MA.

    • Tack för länken, jag hade en blänkare en tid om detta på webbsidan, som varnade för omega3 under hänvisning till ett uttalande från Läkemdelsverket med anledning av denna studie. Men som Läkemedelsverket själv sade, är underlaget svagt för en varning. Även om möss är hyfsade prediktorer på hur människor kan reagera är de långt ifrån hundraproceniga. Det är veterligen en enda studie och det kan finnas metodfel. Men å andra sidan minskar omega3 de substanser som fordras för att stoppa denna typ av infektion men saken är komplicerad.

      Samtidigt är Omega3 ett mycket viktigt ämne av en del forskare kallad ”Vitamin F” (tillsamans med Omega6) och brist är vanlig. Så det vore olyckligt om folk skrämdes till att låta bli att använda den. Intag för att täcka dagligt minimibehov torde inte vara skadligt utan tvärtom hälsosamt även i influensatider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: