Varför influensavaccinering inte fungerar

Svag eller ingen skyddseffekt

Som jag närmare förklarat i tidigare inlägg tyder en mycket stor andel av alla utvärderingar att influensavacciner är verkningslösa eller har en svag skyddseffekt.  För närmare detaljer se inläggen:

Varför är vaccineringen ineffektiv?

Tanken med gängse influensavaccinering är att injicera avdödat eller försvagat virus för att stimulera bildning av antikroppar mot viruset. I teorin är detta korrekt men i praktiken synes det inte fungera något vidare – varför?

Orsaken är att det inte bildas rätt slags antikroppar för att skydda mot insjuknande.

Eftersom influensan inträder i kroppen via slemhinnorna behöver man aktivera slemhinneantikropparna för att stoppa infektion.

Injektionsvaccinering aktiverar inte dessa utan stimulerar bildning av blodantikroppar. I slemhinnorna i hals, näsa och luftrör förökar viruset sig intensivt och når först sedan blodet. Då har antalet virusar ökat till många miljoner och därvid räcker inte de blodantikroppar som bildats genom vaccinering för att stoppa dem.

Detta är lika galet som om man i en belägrad stad skulle låta tusentals fiender ta sig igenom illa byggda försvarsmurar medan man förlitar sig på att några hundra soldater skall kunna försvara staden sedan fienden tagit sig genom murarna.

Först för något år sedan introducerade en firma vaccinering genom att spraya i näsan för att stimulera slemhinnantikropparna, vilket är en adekvat lösning. Men det är ännu för tidigt att avgöra om vaccinet är effektivt – det finns många fallgropar på detta område.

Däremot finns det anledning att tro att en helt naturligt metod, D-vitaminintag kan skydda i hög grad, se D3-vitamin effektivare än influensavaccin – och framför allt helt säkert.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: