Ledande expert ifrågasätter influensavaccinering

Peter Doshi, expert på influensa vid Johns Hopkins School of Medicine, ett av USA-s främsta universitetssjukhus, har i ansedda British Medical Journal sagt attdet finns så allvarliga brister i de studier som anförs som belägg för vaccinatinonens skyddseffekt att de saknar vetenskapligt bevisvärde. Därefter kommer  följande stycke:
I avsaknad av tillförlitliga observationsstudier – vad finns det för bevis för att influensavacciner minskar dödsfallen bland äldre människor, vilket var orsaken till att policyn  [att massvaccinera] ursprungligen skapades? Praktiskt taget inga.
_
Teoretiskt sett skulle en randomiserad studie [varvid vaccinerade och ovaccinerade väljs ut slumpvis och man jämför förekomsten av infektion, komplikationer eller antal dödsfall] kunna bidra till klarhet eller till och med avgöra frågan. Men det har bara utförts en randomiserad studie av influensavaccin bland äldre och den utfördes för två decennier sedan. Den visade ingen minskad dödlighet hos vaccinerade…
_
Detta innebär att influensavacciner godkänts för användning hos äldre trots avsaknad av kliniska studier som påvisat en minskning av allvarliga komplikationer. Godkännande av vaccin är istället knutet till ett  vaccinets förmåga att framkalla antikroppsproduktion, utan några bevis för att dessa antikroppar medför minskad sjukdomsrisk.
Källa: Influenza: marketing vaccine by marketing disease, British Medical Journal: BMJ 2013;346:f3037.

Kommentar

Det är glädjande att en expert vid en av världens mest ansedda medicinska forskninginstitutioner tar bladet från munnen och påvisar de vetenskapligt ohållbara grunderna för massvaccinering mot influensa. Och det är inte fråga om subjektivt tyckande, utan han lägger fram fakta, svart på vitt, som underbygger hans slutsatser.

Detta överenstämmer med vad jag påpekat i tidigare inlägg och har varit orsaken till att jag finner det motiverat att granska Smittsskyddsstyrelsen, se ”Starka skäl att ifrågsätta massvaccinering.”

Till sist kan jag inte låta bli att än en gång citera en av USA-s främsta vaccinexperter som redan för flera år sedan dömde ut influensavaccineringen.

”Det finns inga bevis för att ett enda av de utvecklade influensvaccinerna är verksamma i prevention eller lindring av influensa.”

Tillverkarna av dessa vacciner vet att de är värdelösa, men de fortsätter ändå att sälja dem.”

Dr. Anthony Morris, en ledande virolog och tidigare chef för vaccinavdelningen vid amerikanska läkemedelsverket (FDA).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: