Psoriasisförsämring efter svininfluensvaccinering

Gunnel L skrev följande till oss den 8/7 2011:

Hösten 2009 tog jag 1a svininfluensasprutan, ett par veckor senare upptäckte jag psoriasis i hårbotten. Har inte haft det sedan 27 år tillbaka, förutom en kort tid för 10 år sedan. Efter vaccinet har psoriasisen bara blivit värre, har fått det på flera konstiga ställen på kroppen och det är väldigt besvärligt. Min husläkare säger att det är svårt att bevisa orsaken, men jag tror helt och hållet att det beror på vaccinet. Har ju bara haft det i hårbotten tidigare! Det är ju så att immunförsvaret blir påverkat. Tycker att detta borde komma med i statistiken.

SVAR

Ja du har troligen rätt. Det finns vetenskapliga rapporter om att vaccination kan förvärra psorisasis.

Man vet numera att psorisas har med en inadekvat immunreaktion mot huden att göra, en såkallad autoimmun reaktion. Det finns en misstanke om att vaccination kan förvärra autoimmuna sjukdomar.

Pandremix extra problematiskt

När det gäller Pandremix-vaccinet som använts i Sverige har det funnits farhågor för att det medför en extra stor risk för att framkalla eller förvärra autoimmuna reaktioner för att det innhåller en mycket hög dos av skvalen, ett ämne som har en kraftig immunstimulerande verkan (dosen är flerfaldigt högre än i något tidigare vaccin).

En autoimmunkomplikation av Pandremix har redan fastställts, nämligen narkolepsi (man har nyligen konstaterat att den vållas av en autoimmun reaktion, se Narcolepsy Is An Autoimmune Disorder, New Research Shows).

Det ter sig därför sannolikt att även din autoimmuna sjukdom förvärrats av vaccineringen. Vad gäller smittkoppsvaccinet varnar man för vaccinering vid psoriasis.

Smallpox vaccine: the good, the bad, and the ugly

Man har även rapporterat ett fall som fick psoriasis efter Calmette-vaccination. Han hade psoriasis i släkten och man misstänkte att detta kan medföra en predisposition för vaccinationsreaktioner.

We proposed that patients who have psoriasis or predisposition to psoriasis must be carefully followed after BCG vaccination.

Guttate psoriasis-like lesions following BCG vaccination

Massvaccineringen var oberättigad

Det är beklagligt att du lät vaccinera dig eftersom det nu står klart att denna vaccination var oberättigad. Som du kanske vet har det blivit till en stor skandal att WHO utlyste en global epidemivarning för en av historiens mildaste influensor, och det finns goda skäl att misstänka korrumption och starka påtryckningar från läkemedelsindustrin. Se Efterskörd okt 2010 – fakta bekräftar min kritik av pandemiförklaringen

Med tanke på att H1N1 var ovanligt mild, var det orimligt och oansvarigt av WHO att mana alla länder att vaccinera i synnerhet som vaccinerna inte genomgått säkerhetstestningar som håller måttet.

Detta gäller i synnerhet Pandremix eftersom detta vaccin innehåller mycket högre halter av skvalen än vad man tidigare använt i vacciner och misstankar förelåg om att detta kunde vålla komplikationer. Därför borde Pandremix inte tillåtits av EU-s smittskyddsavdelning innan man gjort ordenlig riskvärdering och testning. Tyska arméns riskvärdering ledde till att man förbjöd användning av vacciner (inklusive Pandremix)  som innehöll skvalén (se ”Soldaten bekommen anderen Grippe-Impfstoff” (Die Welt)). Men detta ignorerade EU och Smittskyddsinstitutet.

Detta är ännu mer befängt med tanke på att det saknades vetenskapligt hållbara bevis för att Pandremixvaccinet har en skyddseffekt.

Överhuvudtaget fanns det goda skäl att ifrågasätta influensavaccinering, eftersom beläggen för att en skyddseffekt är mycket svaga, se ”Starka skäl att ifrågsätta massvaccinering”.

Redan maj 2009 skrev jag i min webbsida att massvaccination verkade onödig, eftersom influensan föreföll vara mycket beskedligare än vanliga influensor. Trots detta genomdrev Smittsskyddsinstitutet under hösten 2009 en massiv vaccinationskampanj. Det visade sig att jag hade rätt och jag är förundrad över att Smittskyddsinstitutet, som har mycket större forskningsresurser än vad jag hade, inte förstod att massvaccinering var omotiverad. Men man var inte ensam om det. Den polska hälsoministern genomskådade bluffen och genomförde inte massvaccinering, se Onödig pandemiförklaring.

Massvaccineringen med Pandremix var ett oberättigat och oansvarigt experiment med människors hälsa, som bland annat medfört ett antal fall med obotlig hjärnskada.

Annonser

Ett svar

 1. Excellent goods from you, man. I’ve consider your stuff prior to and you’re simply extremely wonderful.
  I really like what you have received right
  here, really like what you are saying and the best way through which you are saying it.
  You are making it entertaining and you still care for to
  keep it wise. I can not wait to learn much more from you.
  This is really a great web site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: