Oförsvarligt av smittskyddstyrelsen att förhala narkolepsivarningen

I dag har det bekräftats att inflensavaccinet Pandremix, som använts i stor skala i Sverige, kan vålla hjärnskada.  Redan i augusti 2010 meddelade man att ett oväntat antal vaccinerade hade fått narkolepsi, men stoppade inte vaccinet förrän i mars 2011. Finland stoppade vaccinet i ett tidigt stadium men inte Sverige.

Smittskyddsinstitutet förhalade

Sveriges smittskyddsinstitut tyckte det var viktigare att utreda än att minimera risken så fort misstanke uppstod.

Man ansåg alltså att det var viktigare att fortsätta att vaccinera än att skydda folk för en eventuell risk att drabbas av en allvarlig sjukdom.

Detta är oförsvarligt, eftersom det redan då var helt klart att influensan varit ytterst beskedlig med avsevärt lägre dödlighet än vanlig influensa.

Även om hjärnskaderisken inte förelegat, hade det varit bättre att inte uppmuntra vaccinering för att möjilggöra för folk att skapa ett naturligt skydd mot den här typen av influensa, vilket är effektivare och mycket varaktigare, se Smittskyddsinstitutets H1N1-strategi har svag vetenskaplig underbyggnad. Det finns nämligen risk att nästa variant av denna influensa kan vara betydligt farligare.

Dessutom finns det inga vetenskapligt hållbara bevis för att detta vaccin har en skyddseffekt av betydelse, se nedan.

Oförsvarligt att utsätta folk för risker eftersom nyttan är tvivelaktig

Beläggen för att influensavaccinering skyddar är ytterst svaga. Eftersom en stor majoritet av studierna visar mycket ringa eller ingen skyddseffekt, finns det starka skäl att ifrågasätta den handfull studier som rapporterat god skyddseffekt.

Detta i synnerhet som några vaccinstudier har rapporterat en uppenbart omöjligt stor skyddseffekt, vilket upptäcktes av Dr Thomas Jefferson vid ansedda Cochrane collaboration, ett oberoende forskningsinstitut.  Han fann att några kohortstudier (undersökning av statistik på hela åldersgrupper i ett område) rapporterade en flerfalt större minskning av dödligheten i hela åldersgruppen än vad som kunde vållas av influensa. Hans kommentar:

“För att ett vaccin skall kunna minska dödligheten i hela åldersgruppen med 50% till 90% såsom rapprterats i vissa studier måste vaccinet inte bara förhindra alla dödsfall i influens men också alla dödsfall i fallolyckor, trafikolyckor, eldsvådor, hjärtsjukdomar och slaganfall. Det är inte ett vaccin, det är ett mirakel.”

Källa: Atlantic ”Does the vaccine matter?

Uppenbarligen har dessa forskningsfuskare varit överdrivet nitiska med att tillfredställa sina uppdragsgivare, vaccinföretagen.

Detta avslöjande ger en ledtråd till hur man skulle kunna förklara den märkliga paradoxen att en stor majoritet vaccinstudier inte funnit någon skyddseffekt medan några få ”paradexempel” rapporterat god effekt. Det finns anledning att misstänka att de få studier som påvisat skyddseffekt alla varit resultatet av forskningsfusk.

Se även Starka skäl att ifrågsätta massvaccinering.


Tidningartiklar om detta:

DN 30 juni 2011: Samband mellan vaccin och narkolepsi

SVD 30 juni 2011: Samband mellan vaccin och narkolepsi

”Sedan i våras rekommenderar Socialstyrelsen inte längre att barn och ungdomar under 18 år vaccineras med Pandemrix. Risken att drabbas av narkolepsi är för stor, anser myndigheten.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: