Även Estland har stoppat influensvaccinet

Med hänvisning till de finska beslutet att stoppa influensvaccinet Pandremix pga allvarliga komplikationer stoppade även Estniska regeringen detta vaccin så fort den finska rapporten kom. Svenskarna utreder och utreder däremot i traditionell långbänksanda. Nedan ett klipp från Uppsala Nya tidning:

Svenska Läkemedelsverket hade fram till den 13 januari 2010 fått in 60 rapporter om misstänkta fall och fortsätter att utreda frågan. Mot bakgrund av att ökningen av antalet narkolepsifall bara visat sig i vissa länder tror man på Läkemedelsverket att det finns flera faktorer som samverkar. Därför är det enligt verket angeläget att avvakta resultaten i de studier som pågår i Sverige och Europa för att se om de finländska resultaten kan bekräftas.

Källa UNT 1 februari 2011

Svenska myndigheters inställning är oansvarig och inkonsekvent. Till varje pris vill myndigheterna tydligen att man fortsätter att experimenterar med befolkningens hälsa genom att använda ett vaccin som aldrig blivit säkerhetstestat i stället för att dra in det i väntan på att ordentlig säkerhetststestning genomförs. De allvarliga komplikationerna i Finland borde vara tillräcklig orsak att genast stoppa vaccinet i synnerhet som  det veterligen inte gjorts någon vetenskapligt hållbar studie som bevisar att Pandremix har en skyddseffekt mot influensa varför det inte finns någon acceptabel ursäkt att ta den minsta risk med det.

Läkemedelsverket borde veta att över 90 procent av studierna på influensavaccin inte påvisat någon skyddseffekt och de flesta av de få som funnit skyddseffekt har varit av bristfällig kvalitet – i några fall har det varit fråga om uppenbart forskningsfusk, se ”H1N1 vaccinets effekt obevisat / forskningsfusk avslöjat”.

Medan Läkemedelsverket ställer höga dokumentationskrav på andra läkemedels effekt och säkerhet ställer man inga krav på vetenskapligt hållbar dokumentation av influensvaccins effekt och säkerhet (vacciner är klassade som läkemedel).

Det luktar korruption!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: