Helt omotiverad skrämselbubbla

Fakta talar ett tydligt språk: H1N1 är en av de mildaste influensorna i historien med en väsentligt lägre dödlighet än den vanliga influensan.

  • I USA har bara 900 dött mot normalt 36000 under vanliga influensaår trots att H1N1 drabbade landet redan i april och vaccineringen inte kommit igång förrän för ngn månad sedan. Även om toppen kanske inte är nådd förefaller det mycket sannolikt att det blir ett bottenrekord i dödlighet.
  • En stor studie Australien/New Zealand där influensan nu passerat sin topp, fann att antalet som behövde intensivvård var betydligt  lägre än under vanliga influensaår.
  • Smittskyddsinstitutet  erkänner i DN den 23 nov att antalet dödsfall är färre än väntat.

Läsarna kritik av skrämselpropagandan i Aftonbladets artikel ”Stoppa skrämselpropagandan – om vaccinet” är i välgrundad men det är minst lika välgrundat att stoppa skrämselpropagandan om influensan.

WHO:s agerande är synnerligen dubiöst. Förr krävdes att sjukdomen skulle vara farlig för mänskligheten för att kallas pandemi, men WHO:s nya definition på pandemi gör att tämligen banala infektioner kan klassas som pandemier eftersom man tagit bort farlighetskriteriet. Det räcker nu med att en inektion sprids snabbt för att kunna kalla den för en pandemi.  Den enda detta gagnar är läkemedelsindustrin eftersom WHO har rätt att kräva att regeringar vidtar massvaccinering vid pandemi.

Det finns inga rimliga skäl för massvaccinering av H1N1 influensan. Se även min blogg ”Varför vaccinera sig?”.

Mer om detta på sidan ”Ovanligt ofarlig”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: